top of page
foto-opa-heuvelstraat.jpg

ONZE GESCHIEDENIS

Wij zijn een familiebedrijf en de huidige eigenaar Ilse is de vijfde generatie lijstenmakers binnen familie van Erp.

Van Erp-Broekhans heeft de eerst 130 jaar van ons bestaan in de Heuvelstraat gezeten; het kleine en ondiepe schilderijenwinkeltje naast V&D was een begrip bij vele Tilburgers.Op 22 januari 1863 trouwde mijn bedovergrootvader, J.H. van Erp met Mieke Swagemakers en vestigde zich in de Heuvelstraat in Tilburg. Als huis-, kerken- en kapelle-schilder en winkel in religieuze artikelen, legde hij de basis voor het bedrijf. Na zijn overlijden zetten zijn vrouw Louisa het bedrijf door onder de naam weduwe J.H. van Erp. Het bedrijf werd aangevuld met de verkoop van drogisterijartikelen, verf en lijsten.


In januari 1900 trouwde hun zoon J.A. van Erp met Louisa Broekhans en kreeg het bedrijf zijn huidige naam "Kunsthandel en Lijstenmakerij van Erp-Broekhans".


In 1937 werd de winkel voortgezet door twee van hun zonen, Harrie en Toon van Erp. Harrie hielt zich bezig met de lijstenmakerij, terwijl ome Toon zich ontfermde over de winkel.


In 1971 trouwde de zoon van Harrie, Sjef van Erp met Jean Kruijssen. Jean verzorgde samen met ome Toon de winkel en Sjef de lijstenmakerij samen met mijn opa Harrie.


In 1993 verhuisde we naar de Willem II straat waar we 18 jaar de kunsthandel en lijstenmakerij hebben gehad.


In 2011 verhuisde we de lijstenmakerij naar het woonhuis in Heukelom. Vanwaar ik de lijstenmakerij nu run en de kunsthandel is vooral via de website gaat. Nu ben ik, Ilse van Erp, daar werkzaam als vijfde generatie van Erpen. Ik ben trots dat ik dit 160 jarige familie bedrijf mag voortzetten.

Over ons: Over
bottom of page